Broodmeel

BROODMEEL

Patentbloem

Patentbloem is fijner gemalen dan tarwebloem en heeft een vrij hoog glutengehalte, daardoor is het geschikt voor het bakken van (luchtig) brood.

Speltbloem

In spelt zitten van nature meer vezels, eiwitten en mineralen. Daarnaast is spelt makkelijker te verteren dan tarwebloem. Dit maakt het ook een goede keuze voor mensen met darmklachten of maagaandoeningen. 

Meergranen-mais

is een meergranensoort voor een maïsbrood met een lichtgele kruimkleur en bevat kenmerkende maïsbolletjes en zonnebloempitten.

Specifiek van smaak door kruiden en specerijen en het heeft een malse en spekkige kruim.

Roggebloem

Roggebloem wordt verkregen door de rogge te vermalen tot meel en dit vervolgens te zeven. Zo ontstaat een fijne bloem, die ontdaan is van de zemelen en vliesjes. Van Roggebloem word voornamelijk brood en ontbijtkoek gebakken. 

Artipan Koolhydraatarm


Artipan Koolhydraatarmer bevat ± 50% minder verteerbare koolhydraten dan een wit brood. Geschikt in een koolhydraatarmer dieet.

Artipan Koolhydraatarmer is verlaagd in zoutgehalte en bevat gejodeerd zout.

Puttens Kruidenbrood

Een bijzonder smakelijk brood met een licht kruidige smaak. Dit kruidenbrood is rijk aan vitaminen, houdt de darmflora in goede balans en versterkt mede daardoor het immuumsysteem. o.a. door het toevoegen van de ingredienten Fenegriek en Brandnetelbladeren een smaakvolle keuze

Volkorenmeel

Volkorenmeel bevat alle onderdelen van de graankorrel, dus de meelkern, de kiem en de zemel in de natuurlijke verhouding. In volkorenmeel zijn de zemelen met het blote oog zichtbaar. 

Speltmeel

Spelt is een ‘oergraan’ met een hoge voedingswaarde. Het gehalte aan mineralen en vitaminen is hoger dan bij andere granen waardoor Speltmeel meer koper, zink, ijzer, magnesium en fosfor bevat. 

Meergranen-bruin

Is een meergranensoort voor een goudblond meergranenbrood, rijk gevuld met pompoenpitten en geroosterde tarwekiemen.

Onderscheidend van smaak met een spekkige kruim en een unieke malsheid.

Roggemeel

Roggemeel bevat minder gluten dan tarwemeel, waardoor het minder goed rijst. In dit meel zitten wel pentosanen waardoor je er wel goed brood van kan bakken. Daarnaast wordt dit meel ook gebruikt voor het bakken van roggebrood, knäckebröd, ontbijtkoek en pepernoten.


Boekweitmeel


Boekweitmeel wordt veelal gebruikt als alternatief voor tarwe omdat het glutenvrij is.  Maar ook als niet niet uitsluitend glutenvrij wilt eten, kan boekweitmeel een goede keuze zijn. Boekweitmeel is licht verteerbaar, eiwitrijk en bevat veel magnesium, fosfor en kalium.


Pizza Bellavita

Dit Pizzameel is op basis van Tarwe Durumgries.

Durumgries is gemaakt van de graansoort durumtarwe, harde tarwe. Deze tarwe wordt hoofdzakelijk gebruikt voor pastaproducten maar in de landen rond de Middelandse zee wordt en ook brood en pizza's van gebakken.

Waldkornmeel

Dit smaakvolle, donkere en luchtige meergranenbrood is een klassieker! Het bevat al het goede dat granen te bieden hebben zoals voedingsvezels en bouwstoffen.

Volkoren 8-granen

is een meergranensoort voor een middenbruin meergranenbrood met een zeer grof karakter op basis van diverse granen en zaden.

Karakteristiek brood met een stevige bite, waarbij de smaak van de granen en zaden goed tot zijn recht komt.

Meergranen-zonnebloem

Is een meergranensoort voor een goudblond meergranenbrood, rijk gevuld met zonnebloempitten.

Onderscheidend van smaak met een spekkige kruim en een unieke malsheid.

Stokbrood Krokantmeel

Dit meel is uitermate geschikt voor het maken van stobroden en broden met een krokante korst. 

Zeeuwse bloem


Zeeuwse Bloem staat van oudsher bekend

als het beste ingrediënt voor gebak, koekjes

en taarten. Het is bloem gemaakt van fijne tarwe die hier speciaal voor wordt verbouwd.

Toscaanse broodmix

Een mooie broodmix met een mediteraans smaakje. In deze lichtbruine mix zitten heerlijke stukje zongedroogde pommedori tomaat en Italiaanse kruiden. Niet een doorsnee brood maar heerlijk van smaak en een heerlijk brood voor tijdens een zondagse lunch.