Cakemixen

Cakemixen

Boerencake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren

Klein beetje zout.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Roer de boter
zacht en voeg de overige ingrediënten toe. Mix het geheel 3 minuten op
middelmatige snelheid. Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en bak de cake ca. 55 minuten.

Kruidcake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram water.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Meng alle
ingrediënten en mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Laat het beslag 60 minuten rusten. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

Citroen-mascarponecake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden).

Roer de boter zacht en voeg mix en eieren toe. Mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

Aardbeiencake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Roer de boter zacht en voeg mix en eieren toe. Mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

Bitterkoekjescake met amarettosmaak


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren

evt. citroenrasp.

 

Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Roer de boter zacht en voeg mix en eieren toe. Mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

American Browniemix 


Werkwijze/ dosering:
500 gram American Browniemix
125 gram ei (2- 3stuks)
100 gram water
50 gram boter
Optioneel: 75 gram noten en/of rozijnen

Recept voor 1 bakplaat van 20x25 cm of Muffinvormpjes. Alles tezamen mengen met de mixer op stand 2 tot een glad beslag, eventueel noten/rozijn er kort doorheen mengen. Baklplaat bekleden met bakpapier en het beslag hierop verdelen Baktijd: 45-60 min op 180 C. Na het bakkken en afkoeling blokjes van 4 x 4 cm. snijden. Indien gebruik muffinvormpjes: bakken 175°C  ± 20 min. 

Bosvruchtenbavarois


Werkwijze/ dosering:

100 gram mix

100 ml lauw water

5 dl. ongesuikerde slagroom.

 

Klop de slagroom op. Meng de mix met het water en spatel dit door de slagroom. Als nagerecht even laten opstijven in de koelkast, ook heerlijk als taartvulling.

Chocoladebavarois


Werkwijze/ dosering:

100 gram mix

100 ml lauw water

5 dl. ongesuikerde slagroom.

 

Klop de slagroom op. Meng de mix met het water en spatel dit door de slagroom. Als nagerecht even laten opstijven in de koelkast, ook heerlijk als taartvulling.

Frambozenbavarois


Werkwijze/ dosering:

100 gram mix

100 ml lauw water

5 dl. ongesuikerde slagroom.

 

Klop de slagroom op. Meng de mix met het water en spatel dit door de slagroom. Als nagerecht even laten opstijven in de koelkast, ook heerlijk als taartvulling.

Caramelbavarois


Werkwijze/dosering:

100 gram mix

100 ml lauw water

5 dl. ongesuikerde slagroom.

 

Klop de slagroom op. Meng de mix met het water en spatel dit door de

slagroom. Als nagerecht even laten opstijven in de koelkast, ook heerlijk als

taartvulling.

Aardbeienbavarois


Werkwijze/dosering:

100 gram mix

100 ml lauw water

5 dl. ongesuikerde slagroom.

 

Klop de slagroom op. Meng de mix met het water en spatel dit door de slagroom. Als nagerecht even laten opstijven in de koelkast, ook heerlijk als taartvulling.