Cakemixen

Cakemixen

Boerencake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren

Klein beetje zout.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Roer de boter
zacht en voeg de overige ingrediënten toe. Mix het geheel 3 minuten op
middelmatige snelheid. Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en bak de cake ca. 55 minuten.

Kruidcake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram water.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Meng alle
ingrediënten en mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Laat het beslag 60 minuten rusten. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

Citroen-mascarponecake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden).

Roer de boter zacht en voeg mix en eieren toe. Mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

Aardbeiencake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Roer de boter zacht en voeg mix en eieren toe. Mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

Bitterkoekjescake met amarettosmaak


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren

evt. citroenrasp.

 

Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Roer de boter zacht en voeg mix en eieren toe. Mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

American Browniemix 


Werkwijze/ dosering:
500 gram American Browniemix
125 gram ei (2- 3stuks)
100 gram water
50 gram boter
Optioneel: 75 gram noten en/of rozijnen

Recept voor 1 bakplaat van 20x25 cm of Muffinvormpjes. Alles tezamen mengen met de mixer op stand 2 tot een glad beslag, eventueel noten/rozijn er kort doorheen mengen. Baklplaat bekleden met bakpapier en het beslag hierop verdelen Baktijd: 45-60 min op 180 C. Na het bakkken en afkoeling blokjes van 4 x 4 cm. snijden. Indien gebruik muffinvormpjes: bakken 175°C  ± 20 min. 

Carrot cake 


Werkwijze/ dosering:

500 gram mix

225 ml water

25 ml zonnebloemolie

125 gram geraspte wortelen.


Verwarm de oven op 185 graden (hete lucht 170 graden). Meng alle ingrediënten en mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake ca. 35-40 minuten. Muffins: ca. 25 minuten bakken op 175 graden.

min.