Cakemixen

Cakemixen

Aardbeiencake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Roer de boter zacht en voeg mix en eieren toe. Mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

American Browniemix 


Werkwijze/ dosering:
500 gram American Browniemix
125 gram ei (2- 3stuks)
100 gram water
50 gram boter
Optioneel: 75 gram noten en/of rozijnen

Recept voor 1 bakplaat van 20x25 cm of Muffinvormpjes. Alles tezamen mengen met de mixer op stand 2 tot een glad beslag, eventueel noten/rozijn er kort doorheen mengen. Baklplaat bekleden met bakpapier en het beslag hierop verdelen Baktijd: 45-60 min op 180 C. Na het bakkken en afkoeling blokjes van 4 x 4 cm. snijden. Indien gebruik muffinvormpjes: bakken 175°C  ± 20 min. 

Bananen Broodmix

         

Werkwijze/dosering

500 gram mix

200 gram (rijpe) bananen

50 gram zonnebloemolie

160 gram water

 

Een heerlijke kruising tussen brood en cake. Met mix voor bananenbrood maakt u in een handomdraai een compacte natte cake. Deze cake word gegeten als ontbijt of als tussendoortje.

 

Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). 

Prak de bananen fijn, voeg de overige ingrediënten toe en

 mix het geheel op de laagste versnelling tot een egale massa. Vul een ingevet cakeblik met het beslag en bak

het bananenbrood in 75 minuten gaar.

Boerencake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren

Klein beetje zout.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Roer de boter
zacht en voeg de overige ingrediënten toe. Mix het geheel 3 minuten op
middelmatige snelheid. Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en bak de cake ca. 55 minuten.

Bitterkoekjescake met amarettosmaak


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren

evt. citroenrasp.

 

Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Roer de boter zacht en voeg mix en eieren toe. Mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

Carrot cake 


Werkwijze/ dosering:

500 gram mix

225 ml water

25 ml zonnebloemolie

125 gram geraspte wortelen.


Verwarm de oven op 185 graden (hete lucht 170 graden). Meng alle ingrediënten en mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake ca. 35-40 minuten. Muffins: ca. 25 minuten bakken op 175 graden.

min. 

Citroen-mascarponecake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram boter

4 eieren.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden).

Roer de boter zacht en voeg mix en eieren toe. Mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

Frambozen en witte Chocolade Cake 

         

Werkwijze/ dosering400 gram mix

200 gram boter

4 eieren

 

Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Roer de boter zacht en voeg mix en eieren toe. Mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Giet het

beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake

55 minuten.

Kruidcake


Werkwijze/ dosering: 

400 gram mix

200 gram water.


Verwarm de oven op 160 graden (hete lucht 150 graden). Meng alle
ingrediënten en mix het geheel 3 minuten op middelmatige snelheid. Laat het beslag 60 minuten rusten. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 55 minuten.

Spelt Banketmix


Werkwijze/ dosering: 

I500 gram Speltbanketmix

4580 gram Zonnebloemolie

Ca 250 gram water

 

Plaatcake recept: Alle ingrediënten in maximaal 4 min. Zeer goed glad mengen, 1 min in de eerste versnelling, 3 min in de tweede versnelling (echter niet luchtig kloppen). Als het beslag klaar is deze verdelen over de plaat en gladstrijken. Baktijd ca 50-60min 200 graden