Zaden

ZADEN

Zonnebloempitten

De pitten zitten vol met voedingsstoffen, maar staan met name bekend om hun hoge waardes vitamine E, selenium, mangaan, koper en vitamine B5

Maanzaad

In maanzaad zitten redelijk wat vitaminen. Het meest zit er thiamine of vitamine B1 in.

Maanzaad smaakt wat nootachtig en een beetje zoet. Maanzaadjes zijn lekker van smaak en te gebruiken in vele gerechten zoals: gebak en brood

Pompoenpitten

pompoenpitten zijn rijk aan mineralen, vitaminen en spoorelementen.

Je kan pompoenpitten op veel manieren gebruiken. Strooi ze als topping over je salade of maak er een homemade granola van!

Sesamzaad

Sesamzaadjes bevatten tot 60% olie en 20% eiwit, waardoor ze een hoge bron van zowel essentiële vetzuren als aminozuren zijn. Verder zijn de zaden o.a. een goede bron van eiwitten, vezels, koper, ijzer, kalium en calcium. 

Lijnzaad

De kleine zaadjes zijn rijk aan alfa-linoleenzuur, een omega 3 zuur. Dat is belangrijk voor je hart en bloedvaten. Daarnaast bevat lijnzaad onder andere vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium.